Inici
Remodelació del carrer Alfons el Magnànim de Barcelona (2017)

Remodelació del carrer Alfons el Magnànim de Barcelona (2017)

El projecte

L’Ajuntament de Barcelona, en el marc del Pla de Barris del Besòs i el Maresme,  l’any 2017 ha impulsat la remodelació i millora del carrer Alfons el Magnànim i ho ha volgut fer comptant amb un procés de participació i implicació ciutadana.

En una primera fase del procés, la voluntat municipal era recollir la visió ciutadana entorn els usos actuals i futurs del carrer, per tal de poder incorporar-ho en  la redacció del projecte bàsic i el projecte executiu.

La proposta metodològica de suport i acompanyament al procés de participació ha contemplat diferents accions i va ser presentada i validada pels membres del Grup Motor del Pla de barris.

Sessions de treball participatives. L’objectiu era recollir informació dels diferents professionals, col·lectius, veïns i veïnes  que conflueixen en l’entorn del carrer, per poder incidir en la futura intervenció del carrer d’Alfons el Magnànim.  Les sessions es van estructurar en un primer moment, per descriure i compartir la situació actual; i un segon moment, per definir l’escenari desitjat i configurar propostes d’actuació.

Acció de dinamització a l’espai públic. Es va fer una activitat de dinamització a l’espai públic per recollir la opinió dels veïns i veïnes que passaven per  la zona, aprofitant el mercadet de dissabte al carrer Alfons el Magnànim.

Entrevistes a les associacions de comerciants de l’entorn. Es van realitzar entrevistes a les responsables de les dues associacions de comerciants de l’entorn del carrer per incorporar la perspectiva del comerç.

Activitat de dinamització al Casal de la Gent Gran:  Línia del temps. Durant dues setmanes es va instal·lar un fris cronològic interactiu per construir participadament els fets històrics i/o comunitaris rellevants que s’han donat al carrer Alfons el Magnànim.

Jornada ciutadana. Finalment, es va  fer organitzar una jornada ciutadana de retorn i contrast de les diferents aportacions rebudes. Es tractava, d’una banda, de compartir els resultats obtinguts al llarg del procés; i d’una altra, acabar de matissar i concretar alguns aspectes.